PRESLIŠAVANJE 6: Aleksandar Jestrović ili Jamesdin, Milena Putnik, Dragana B. Stevanović

U nedelju 30. septembra u 18 časova otvaranje izložbe

Galerija Remont 

Marsala Birjuzova 7, Beograd, Srbija

Kustoski tim: Miroslav Karić, Saša Janjić, Slobodan Jovanović

izložba traje do 19. oktobra
Ciklus „Preslišavanje“ je osmišljen kao serijal izložbi na kojima se predstavljaju radovi do 3 autora, grupisanih po tematskim pristupima, fenomenima ili medijima. Uz izložbe, sastavni deo predstavljanja osnovnih karakteristika scene, čine predavanja, diskusije na najznačajnije teme i probleme koji su označili prvu deceniju XXI veka.
Kustoski tim projekta čine istoričari umetnosti Saša Janjić, Slobodan Jovanović i Miroslav Karić čije je profesionalno sazrevanje blisko vezano za rad generacije umetnika koja je tek stupala na umetničku scenu i čiji je dalji profesionalni razvoj kroz brojne aktivnosti i projekte ispratila.

PRESLIŠAVANJE 6

Dragana Stevanovic

Milena Putnik

Šesto po redu Preslišavanje ispituje fenomen prelaska, odnosno transformacije umetničkog izraza i pristupa kod troje umetnika (Aleksandra Jestrovića ili Jamesdina, Milene Putnik i Dragane B. Stevanović). Od klasične slike kao osnovnog polazišta u kome su počeli da rade, preko crteža, fotografije i performansa, njihova umetnička praksa konstantno je osvežavana uvođenjem različitih medija i načina komunikacije. Danas je njihov rad multireferentan, složena kombinacija različitih elemenata koji funkcionišu na više nivoa i reflektuju složene procese koji oblikuju naše društvo i poznatu realnost.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s