Geschlossene Tür des Ruhmes /Затворена врата славе

Odavno sam teo da uradim ovu sliku, al nikako da organizujem ovaj mehanizam za zatvaranje vrata, mrzelo me da ga kradem, u materijal više ne ulažem ni pare ne isplati se.

Na buvljaku sam gledo kod cigana, al oni drpaju samo one poklopce za šahtove ili ovu rešetku ispred ulaza u zgradu, koju smo sad zavarili. A ovde u Švabiji tačnije u Berlinu saniraju kunsthale gde smo pravili izložbu (Eastern Promises) ,a i žena mi tu radi pa su mi dali stare mehanizme koji još funkcionišu, al eto oni ih menjaju.

Sad slika je na tragu nekih mojih radova koji koketiraju sa expresionizmo ili akcionim slikarstvom (spritzmich,  the exsorcist , nike paintings), a i ovde u Nemačkoj je fazon da se nešto pomera, mrda … zove se zatvorena vrata slave. Tako se zove jer ovde bez organizovanog nastupa i podrške matičnih institucija teško da može nešto čovek sam, nije da se žalim al ne verujem da ću osvojiti oskara odnosno lava.

Eto zadnji put kad sam bio dole vido sam da su se odvalila vrata na KCB-u (majkemi, ne ona retardirana na galeriji nego kad se ide gore u ofis) pa ako su sačuvali ovaj deo što mi treba možda prikažem ovaj rad i na domaćem terenu bez nadoknade, jer sam čuo da ova četničkopartizanska koalicija neda ni banke više za kulturu.

Jamesdin

Teks napisao za web magazin (klikni na baner)

supervizuelna_anim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s